El mal temps a Menorca desplaça els clients de restaurants de zones turístiques a pobles

L'Associació d'Hostaleria i Restauració de la CAEB ha fet un balanç "positiu" de la Setmana Santa

El fort temporal de vent i onatge que ha sacsejat Menorca durant la Setmana Santa no ha perjudicat el sector de la restauració, segons ha assenyalat el president de l'Associació d'Hostaleria i Restauració de Menorca (que depèn de la CAEB), José Bosch. El màxim dirigent de la patronal considera que "hem constatat que el mal temps ha propiciat un traspàs de clients d'urbanitzacions turístiques a establiments d'interior". L'explicació és senzilla per a Bosch, "si plou i fa vent, els turistes no passegen per la costa o visiten platges, i, en canvi, valoren més conèixer els principals municipis menorquins". 

L'Associació d'Hostaleria i Restauració ha fet un balanç, en línies generals, "positiu" de la Setmana Santa. Consideren que és un primer període important per llançar una imatge de Menorca com a destí ideal, i per aquest motiu demanen els màxims esforços a les administracions públiques per arribar a aquestes dates amb les urbanitzacions i zones turístiques a punt. José Bosch remarca la presència de "molts propietaris de segones residències que aprofiten els dies per venir, gaudir de l'illa i deixar a punt el seu apartament per als mesos més turístics". 

La Setmana Santa també representa un termòmetre que copsa l'interès que suscita Menorca entre els visitants. La majoria de turistes que han passat uns dies a l'illa procedeixen de l'estat espanyol, i són els catalans els que més demanen el producte menorquí. A més, el president de la patronal restauradora destaca dos mercats que s'han deixat notar durant la Setmana Santa, "el francès i el britànic, especialment el primer, que valora les potencialitats de la gastronomia autòctona i és un client amb un elevat poder adquisitiu". 

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF