Menorca és l'única illa de les Balears que ha incrementat l'índex de sinistralitat laboral el 2018

Els sectors que l'han vist més incrementat són la construcció i la indústria

Menorca és l'única illa de les Balears que ha registrat un augment de la sinistralitat laboral durant el 2018. Així ho ha anunciat aquest dimecres la directora general de Treball del Govern. Isabel Castro ha afirmat que el creixement de la taxa de sinistralitat laboral a l'illa ha crescut un 6,34% i assegura que "haurem de prendre mesures especials de vigilància i control". Els sectors que més han vist incrementat l'índex d'accidents són la construcció i la indústria. En canvi, l'hostaleria i els serveis són els que menys percentatge en presenten.

La directora general de Treball també ha destacat l'increment del nombre de tècnics, que ha passat d'un a dos durant el 2018, així com la futura creació d'un grup de treball per a la prevenció de la sinistralitat a Menorca. Les dades relatives a l'illa contrasten amb les de la resta de l'Arxipèlag, on l'índex de sinistralitat ha disminuït per primera vegada en set anys i ha aconseguit reduir un 1,5% els accidents succeïts durant el 2018 en comparació amb l'exercici anterior. 

Cal assenyalar que el 99% dels accidents laborals és de caràcter lleu. Pel que fa als accidents mortals, el 2018 se'n varen registrar dos per causes materials i un per altres causes, unes xifres inferiors als 11 accidents amb causa de mort produïts el 2017 en el conjunt de les Balears. La comunitat se situa lleugerament per sota de la mitjana estatal. Un 35% dels accidents es produeix en els tres primers mesos de contracte.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF