SECTOR FINANCER
Economia 21/06/2013

Linde i la banca defensen la 'clàusula terra'

Joan Faus
1 min

Santander.Sembla que la petició del ministeri d'Economia al Banc d'Espanya perquè tot el sector anul·li les clàusules terra de les hipoteques no ha agradat gaire al supervisor i encara menys a l'Associació Espanyola de Banca (AEB), quevan coincidir ahir a apostar perquè cada entitat decideixi què fer. També van destacar que la sentència del Tribunal Suprem de fa unes setmanes no il·legalitza el conjunt d'aquestes clàusules, sinó només les que no eren transparents.

En la seva intervenció a la comissió d'economia del Congrés, el governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, va explicar que es dirigirà a l'AEB i a la patronal de les antigues caixes (CECA) perquè "analitzin la seva situació i mirin quins casos són legals des del punt de vista de la sentència". Així, "si no són legals" hauran de "desaparèixer", però la resta es mantindran.

Un parell d'hores abans a Santander, el president de l'AEB, Miguel Martín, també es va oposar a "unificar" la reacció del sector i, fidel al seu tarannà de no mossegar-se la llengua, va anar més enllà que Linde i va fer una defensa aferrissada d'aquests requisits. "Ni els tribunals ni la societat estan valorant que les clàusules són simplement un mecanisme per evitar la variabilitat indesitjada dels tipus d'interès, és un producte clarament beneficiós. No entenc per què això s'ha transformat en tòxic", digué.

stats