Les inspeccions de treball del 2020 vigilaran també la igualtat salarial i l’assetjament sexual

Durant aquest any s'han programat més de 16.000 actuacions

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha presentat aquest dijous la jornada informativa que han organitzat la Direcció General de Treball i Salut Laboral i la Inspecció de Treball i Seguretat Social per informar de la campanya d’inspecció del 2020. Negueruela ha explicat les bases de la campanya, que inclourà més de 16.000 actuacions, centrades, en bona part, a combatre la precarietat del mercat de treball de les Illes Balears.

En concret, s’han programat 16.738 ordres de servei, gairebé la meitat de les quals són planificades per la Comunitat Autònoma. L’actuació d'inspecció se centrarà en qüestions de gènere i salut laboral, el control sobre salaris i la qualitat de l’ocupació.

Una de les principals novetats de la campanya del 2020 és que la Inspecció de Treball farà actuacions específiques a les empreses concessionàries d’Aena dels tres aeroports i a les empreses de neteja viària, a més de centrar-se en el control de la contractació temporal.

Així mateix, es preveuen actuacions relacionades amb la discriminació de gènere en l’accés al treball, la igualtat salarial, l’assetjament sexual o per motiu de gènere, el control de la jornada de treball, la prevenció dels riscos laborals... En aquest sentit, la salut laboral ocuparà un lloc important en la programació de la Inspecció de Treball durant el 2020, ja que hi ha previstes gairebé 4.000 ordres de servei, entre les quals s’inclouen, per exemple, campanyes específiques per a col·lectius com les cambreres de pis.

Control del registre de jornada

Durant la presentació, Negueruela ha incidit en les campanyes per combatre la precarietat, amb especial èmfasi en els controls de registre horari, la implantació del qual és obligatòria per llei. En aquest sentit, ha recordat que "les empreses han de fer ja un treball obligatori d'introducció del registre de jornada, ja que és una obligació legal". El conseller ha recordat que, a través de la Inspecció de Treball s'han fet ja "més de 1.000 actuacions de control", susceptibles de sanció en cas d'incompliment.

Negueruela ha recordat que a l'Administració li correspon "introduir els elements per corregir" aquesta situació i que "dies com avui, en la què es fa una jornada informativa al Col·legi de Graduats Socials, que al final són els professionals que han d'assessorar les empreses, permeten millorar aquesta comunicació i que s'apliqui d'una manera correcta" la normativa sobre el control horari, perquè, "al final, el que es demana és que es garanteixi que els treballadors tinguin la jornada màxima establerta, que no se superi i que es garanteixin els descansos setmanals i diaris necessaris".

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF