Les Illes han aconseguit 265 milions en ajudes europees per al període 2014-2020

De moment ja s'han executat prop de 157 milions en projectes d'innovació, ocupació i medi ambient

Les Illes han aconseguit per al període 2014-2020 ajudes europees per valor de 264,5 milions d'euros, amb els quals ja s'han executat projectes que sumen prop de 157 milions d'euros, segons les dades donades a conèixer aquest dilluns per la consellera d'Innovació i Turisme, Bel Busquets, i el director general de Fons Europeus,  Félix  Pablo.

La consellera ha destacat "la bona gestió" que l'actual Executiu ha fet d'aquests fons, que s'han destinat principalment a medi ambient i canvi climàtic, innovació, i ocupació i formació. Segons Busquets, els projectes seleccionats han  contribuït  a un creixement intel·ligent, sostenible i integrador.

Pel que fa als Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder) , s'han destinat 600.000 euros a equipament tecnològic en vehicles de transport sanitari, 1,3 milions a aules digitals per a centres escolars i 19 milions a energies renovables. Convé destacar l'electrificació del tren, que ha rebut 11 milions. Uns altres 5,3 milions s'han destinat a l'ús dels recursos hídrics.

Una altra  partida important  és  la dels Fons Social Europeu, que ha permès destinar 95 milions a l'ocupació, la inclusió social i la qualificació professional. Dels Fons de Garantia Juvenil provenen uns altres 62 milions d'euros, que han beneficiat 8.250 joves menors de 30 anys.

Pel que fa a la posada en marxa dels distints programes, Pablo ha explicat que ja s'han executat 41 milions del programa  Feder , 63 milions dels Fons Social Europeu i 50 milions de Garantia Juvenil.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF