L’Ibavi deixa de cobrar l’IBI en els rebuts dels seus llogaters i n’assumeix el cost

També s'han remès cartes als ajuntaments de les Illes per tal de plantejar que bonifiquin un 95% del pagament per als habitatges de protecció pública

L’Institut Balear de l’Habitatge (Ibavi) ha decidit deixar de cobrar l’IBI –que fins ara repercutia en els rebuts– als seus llogaters i assumir-lo directament. Aquesta decisió suposarà que l’Ibavi deixi de facturar uns 470.507 euros anuals i assumeixi el pagament de l'impost, segons ha informat la Conselleria de Mobilitat i Habitatge en un comunicat.

No obstant això, la Conselleria recorda que amb el sistema d’adequació de renda que aplica des de la legislatura passada l’Ibavi, cap renda no pot superar el 30% dels ingressos i es consensuen rendes específiques per a la situació de cada persona.

Tot i que l’Ibavi ara assumirà aquest despesa, la Conselleria també ha decidit remetre cartes als distints ajuntaments de les Illes per tal de plantejar que bonifiquin un 95% del pagament de l’IBI per als habitatges de protecció pública del seu municipi, tant d’aquells que ja estan ocupats com d’aquells que estan actualment en construcció per part de l’Ibavi i els que es puguin construir en un futur. 

En aquesta carta, que l'Ibavi ja ha començat a remetre als ajuntaments, es recorda que el Reial decret 2019 de mesures urgents en matèria d'habitatge i lloguer indica que els ajuntaments poden establir, mitjançant una ordenança fiscal, la bonificació del 95% de l'IBI per a immobles d'ús residencial de lloguer amb renda limitada, com és el cas dels habitatges públics de l'Ibavi.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF