La II Fira de l’Ocupació oferirà 400 llocs de feina

S’han superat els registres de l’any passat, en què hi va haver 20 empreses inscrites i una oferta de 200 llocs de feina

La segona edició de la Fira de l’Ocupació, que es durà a terme el dijous 21 de març a Marratxí, reunirà 27 empreses que oferiran devers 400 llocs de feina. Aquestes xifres suposen un increment substancial respecte de les de l’edició de l’any passat, quan es varen convocar 20 empreses, amb uns 200 llocs de feina i devers 600 currículums presentats.

“Atès que l’any passat algunes empreses que volien ser a la Fira no hi varen poder participar per falta d’espai físic, a l’edició d’enguany hem ampliat l’espai disponible a Sa Deixalleria”, ha comentat el batle, Joan Francesc Canyelles. Canyelles ha afegit que “com a gestors públics, amb la Fira cercam un punt de trobada i de contacte entre empreses i treballadors; ajudam les persones a trobar feina i facilitam a les empreses la selecció dels perfils que més s’ajusten a les seves necessitats”.

El batle ha estat acompanyat a la presentació de la Fira pel tinent de batle, Miquel Cabot, el regidor d’Ocupació, Formació i Treball, Humberto López, i la regidora de Comerç i Empresa, Jero Sans.

Cabot ha subratllat que “un fet diferencial d’aquest fira és que s’hi ofereixen llocs de feina que no són en fires d’altres municipis”, ja que, com ha comentat Sans, “entre les empreses participants, tenim pimes de l’àmbit del comerç del municipi“.

De la seva banda, López ha destacat, igual que el batle, l’increment d’espai, de nombre d’empreses i d’ofertes de feina a la segona edició de la Fira. També ha incidit en la celebració de dos tallers encaminats a optimitzar els recursos a l’hora de cercar feina.

A més, López ha presentat algunes xifres de l’àrea d’Ocupació, Formació i Treball del 2018. Així, ha posat en relleu que a l’Agència de Col·locació es varen inscriure l’any passat 303 dones i 232 homes. El total d’inscrits a dia d’avui és de 1.546 persones (922 dones i 624 homes). Al llarg de 2018, l’Agència va rebre 224 ofertes de feina per part de les empreses, i es varen valorar 2.076 perfils d’usuaris inscrits: 1.064 de dones i 1.012 de dones.

L’àrea d’Ocupació, Formació i Treball, el 2018 també va gestionar el programa Visibles (amb 15 i 12 treballadors, en distintes fases) i el programa SOIB Jove-Qualificats Entitats Locals (per a la contractació de 13 empleats).

El regidor també ha subratllat la implantació del sistema de gestió de qualitat ISO 9001, que “fa l’àrea més eficient i ens permet anar introduint cada any els canvis i les correccions que es facin necessaris”.

A l’apartat de formació, López ha destacat la posada en marxa de cursos tant per a persones desocupades, com també per a persones que estan fent feina, “per millorar-ne l’ocupabilitat i, en el cas de les persones que estan treballant, com a mesura preventiva contra l’atur”.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF