Publicitat
Publicitat

Hisenda limitarà a 1.000 euros els pagaments en efectiu

A banda, el ministeri de Cristóbal Montoro també preveu implementar un sistema d'autoliquidació de l'IVA per a les grans empreses amb l'objectiu d'incrementar la recaptació i evitar el frau

El ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques té previst reduir el límit actual de 2.500 euros dels pagaments en efectiu fins als 1.000 euros com una de les mesures que s'inclourà en el nou paquet de mesures contra el frau que el ministre Cristóbal Montoro vol implementar aquesta legislatura. Tal com han confirmat a l'ARA fonts dels grups parlamentaris reunits aquest dimecres amb Montoro, la rebaixa del límit de pagaments en efectiu s'acompanyarà d'altres mesures més tècniques, com ara més control sobre les liquidacions d'IVA a través d'un sistema d'autoliquidació especialment pensat per a les grans empreses.

De fet, fa una setmana el ministre Montoro ja va anunciar la seva intenció d'impulsar aquest nou paquet de mesures per endurir la lluita contra el frau i estimular la recaptació d'Hisenda, una altra de les eines que el govern espanyol pot fer servir per ingressar més i reduir el dèficit. 

La missió impossible de complir el dèficit sense apujar els impostos

Montoro va aclarir aleshores que cap dels increments de tributs implicaria una pujada de l'IVA, ni de l'IRPF, com tampoc afectaria els autònoms, un missatge que ha insistit a reiterar en les seves últimes compareixences públiques. L'impost que segur que pateix variacions és el de societats, que possiblement veurà reduïdes encara més les seves bonificacions, i afectarà majoritàriament les empreses més grans. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF