Hisenda proposa un límit de dèficit autonòmic del 2,2% i manté el finançament del 2020

Les Balears rebran 2.887 milions d'euros per part del govern espanyol, una quantitat molt semblant a la d'aquest any

Les Balears obtindran 2.887 milions d'euros del finançament autonòmic per al 2021, una quantitat molt similar a la d'aquest any. Així ho ha dit la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, després de la reunió mantinguda aquest dilluns horabaixa amb el Consell de Política Fiscal i Financera, presidit per la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.  Una altra de les decisions que s'han comunicat durant la reunió ha estat la d'aixecar, per primera vegada, els límits de dèficit, deute i regla de despesa per a 2020 -2021. Es tracta d'una mesura extraordinària per fer front a la crisi, amb la qual es passa d'una d'un 0,1% del Producte Interior Brut (PIB), a una taxa d'un 2,2% del PIB per a totes les comunitats autònomes.

El Govern balear diu que està "satisfet" amb aquesta mesura perquè "no penalitza". Així mateix, Sánchez insisteix que en "a quest moment la prioritat és controlar i superar la pandèmia, com també atendre les necessitats socials i econòmiques provocades pel coronavirus i el seu impacte en famílies i empreses".

Per altra banda, la consellera d'Hisenda ha apuntat que el govern espanyol ha anunciat que repartirà entre les comunitats 10.000 milions dels 12.400 milions d'euros que rebrà Espanya en el paquet financer Next Generation de la Unió Europea. "És una bona notícia, perquè permetrà a les comunitats autònomes fer inversions en infraestructures i en els serveis públics fonamentals per fer front a les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària", ha dit Sánchez. Tot i això, ha insistit en la necessitat "de donar una atenció especial a les Balears davant l'impacte més gran de la crisi en l'economia i l'ocupació" a causa de la seva especialització turística.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF