Habtur es reunirà amb els partits polítics per demanar un turisme més sostenible

La patronal del lloguer turístic presenta deu propostes per redefinir el model turístic de les Illes Balears

La patronal del lloguer d'habitatges turístic  Habtur  es reunirà a partir d'aquesta setmana amb representants de diferents partits polítics de les illes  per tal que  integrin al seu programa les seves propostes per contribuir a un model turístic més sostenible, segons han explicat fonts de l'entitat.

Habtur ha estat molt crítica durant els darrers mesos amb la gestió turística del Govern i del Consell de Mallorca, sobretot pel que fa a la regulació del lloguer vacacional, activitat que s'ha vist limitada en alguns municipis de manera important, com és el cas de Palma, on s'ha prohibit en els  habitatges  plurifamiliars.

En concret, l'entitat vol que  s' impulsi  "un nou model turístic més sostenible, respectuós amb el medi ambient, que generi riquesa, desestacionalitzat, que no consumeixi territori i que permeti la convivència entre ciutadans i visitants".

En la recerca d'una redefinició d'un model que s'adapti a la realitat del segle XXI,  Habtur  vol fer veure als partits polítics "el gran ventall d'activitats econòmiques que van lligades  directament  o indirectament al lloguer turístic". El president de l'entitat, Joan Miralles, afirma que aquest tipus de turisme permet "diversificar la nostra oferta i desestacionalitzar, ja que les empreses d'habitatges turístics no tanquen durant tot l'any".

Miralles i el seu equip aposten per un turisme de qualitat, no quantificat segons el preu de l'allotjament, sinó que aposta per "donar valor afegit, seguretat, diversificació i proximitat" i que vol deixar de costat l'antic model tradicionalista del "sol i platja" i pensant en el futur d'aquí a 20 anys.

La sostenibilitat del medi ambient de les illes és un dels eixos d'aquestes deu propostes que  Habtur  vol comunicar als partits polítics. L'associació creu que les Illes Balears seran una comunitat més competitiva "si preservam al màxim els nostres paisatges" i estan segurs que un model "ben regulat" de lloguer turístic aconseguirà aquest objectiu.

" Habtur  vol aconseguir que els polítics donin suport a unes propostes que creuen que millorarà la qualitat turística de les illes i que millorarà la vida dels ciutadans i ciutadanes de la comunitat. Apostam per la innovació i especialització, per un turisme de valor afegit, volem equiparar les condicions entre les diferents parts del sector turístic, mantenir l'ecotaxa, promoure l'eficiència energètica a les cases vacacionals, fomentar  sinergies , suprimir la temporalitat de les llicències o inclús revisar les zonificacions".

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF