El sector de lloguer turístic considera un insult no participar en el Consell Assessor de Turisme de Mallorca

El Consell aprova els estatuts de la Fundació de Turisme de Mallorca, que crea un consell de decisió política i un de tècnic

La patronal del lloguer vacacional a les Illes, Habtur, ha expressat la seva indignació per la decisió del Consell de Mallorca de no incloure aquest sector dins el nou consell assessor de la Fundació Turisme de Mallorca, que aquest dijous ha vist aprovats els seus estatuts en el ple de la institució. L'entitat serà l'encarregada de gestionar la política turística de Mallorca una vegada les competències en aquesta matèria han estat transferides del Govern al Consell.

"Estam indignats perquè d'aquesta manera es deixa fora d'aquesta institució una quarta part de l'oferta d'allotjament de l'illa i només es dona veu als hotelers", ha explicat a l'ARA Balears Joan Miralles, que reclama que es tingui en compte el sector que representa en la presa de decisions relacionades amb l'àmbit turístic.

L'article 17 dels nous estatuts és el que regula aquest consell assessor, que "té la funció assessora i consultiva, i ha de presentar les deliberacions al patronat, mitjançant propostes o informes no vinculants".

Aquest òrgan estarà compost per entitats que formen part del patronat de la fundació, dos representants de la federació hotelera, un de l'Agrupació de Cadenes Hoteleres, un de Foment de Turisme i un de la Cambra de Comerç. Habtur no forma part de la patronal, per la qual cosa que no està representada en aquest consell.

A més, es designaran lliurement per part del patronat un membre de la UIB, un membre proposat per la patronal Aviba, dos membres elegits entre persones de reconegut prestigi dins el món turístic, dos membres en representació dels municipis de Mallorca i dos representants proposats pels sindicats.

Una de les novetats d'aquest nou text és que hi haurà un consell polític, que serà el que prendrà les decisions, tot i que pugui accedir a l'assessorament de l'esmentat consell.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF