El Govern subvenciona els ajuntaments amb 22 milions d'euros per millorar la qualitat de l'oferta turística

El conseller de Turisme, Iago Negueruela, ha dit que es tracta "d'uns recursos elevats i que suposen un dinamisme per a la nostra economia"

La Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, a través del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics (CBAT), ha posat a la disposició dels ajuntaments de Mallorca subvencions per valor de 22 milions d'euros en projectes que incrementen la qualitat de l'oferta turística i que fomenten la competitivitat dels municipis. D'aquesta manera, els consistoris podran començar els 64 projectes de millora de la infraestructura turística. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha dit que es tracta "d'uns recursos elevats i que suposen un dinamisme per a la nostra economia".

Tots els projectes, finançats a partir dels ingressos per la comercialització de les places, són de reconversió, modernització, diversificació i desestacionalització de l'oferta turística de l'illa. El CBAT assumeix un 80% del cost total de cada iniciativa, mentre que el percentatge restant el paguen els municipis. Els ajuntaments poden demanar el finançament per desenvolupar projectes de millora de les infraestructures turístiques, però també viàries i esportives. Així mateix, es poden destinar al manteniment de carrers, places i, fins i tot, a la creació de rutes cicloturístiques.

La inversió de quasi 22 milions d'euros se sumarà a la de l'any anterior, que fou de 15,5 milions i que els ajuntaments ja estan executant.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF