El Govern farà 700 inspeccions per comprovar l'aplicació del registre laboral

La campanya d'estiu contra la precarietat en el treball disposarà enguany d'un reforç de 32 inspectors i subinspectors de l'administració central

La campanya d'estiu contra la precarietat laboral que duen a terme de manera conjunta el Govern de les Illes i la Inspecció de Treball de l'administració estatal té enguany com a novetat la realització de 700 actuacions per tal de comprovar l'aplicació del registre de la jornada laboral, que es va convertir en obligatori al mes de maig.

El conseller de Model Econòmic,  Iago   Negueruela , ha presentat aquest pla en un acte  en el qual  també ha participat la presidenta del Govern, Francina Armengol, i hi han assistit representants sindicals i empresarials.

L'actuació disposarà d'un reforç extraordinari de 32 inspectors i subinspectors que efectuaran prop de 1.300 actuacions. Es  tracta,  principalment, de detectar incompliments de contractes en tema de temporalitat i parcialitat, tot i que enguany s'hi afegeix l'esmentat control del registre de la jornada  laboral .

Els sindicats denuncien abusos en l’aplicació del registre de la jornada laboral

Per illes, Mallorca tindrà un reforç de 16 inspectors, que faran 650 actuacions. Menorca, sis inspectors i 240 inspeccions; Eivissa, vuit inspectors i 320 actuacions. A Formentera es destinen dos inspectors, que faran 80 actuacions.

La presidenta ha recordat que durant els darrers quatre anys aquests plans de lluita contra la precarietat s'han traduït en la millora de la situació de més de 24.000 treballadors, que tenien contractes amb menys hores de les que estaven feien o que eren temporals tot i que havien de ser indefinits.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF