El Govern destinarà tres milions d'euros a la incorporació de joves agricultors el 2020

Agricultura també posa en marxa una nova línia d'ajuda dotada amb 200.000 euros per assessorar els joves i donar-los suport a l'inici de l'activitat

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern, Mae de la Concha, ha explicat aquest dimecres que l'any 2020 es destinaran tres milions d'euros a la incorporació de joves agricultors i ha assenyalat que aquesta partida prové del fons de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS). 

De la Concha també ha anunciat una nova línia d'ajuda per assessorar els joves agricultors i donar-los suport a l'inici de l'activitat per evitar així que abandonin el camp. Aquest nou ajut estarà dotat amb 200.000 euros el 2020 i fins a 600.000 euros els pròxims tres anys. La consellera ha destacat que es tracta de dues mesures encaminades a facilitar el relleu generacional i la incorporació dels joves al sector.

Entre el període del 2016 al 2019, a les Balears s'han incorporat a l'agricultura i la ramaderia 432 nous joves agricultors, 112 dels quals són dones, segons dades del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (Fogaiba). Entre el període del 2007 al 2015 es varen incorporar al sector 334 joves.

Aquest és un dels temes que s'ha tractat a la jornada 'La insularitat a la nova PAC. Inversions en el sector agrari i suport a la incorporació de joves a les Illes Balears'. L'altre tema que s'hi ha tractat en profunditat ha estat el de la insularitat i els sobrecostos que suposa a les Illes. "S'han de cercar les solucions possibles i immediates davant l'inconvenient enorme que suposa", ha explicat la consellera. 

De la Concha ha recordat que la Conselleria fa feina amb el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació per encaixar la realitat insular dins el Pla estratègic de la PAC, un document que ha d'estar llest el mes de febrer del 2020. La consellera ha explicat que el Ministeri s'hi ha mostrat "receptiu i ha vist que s'ha de compensar" la insularitat.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF