El Govern destina 30 milions d'euros a la formació dual i a programes de reinserció

Les accions beneficiaran 8.500 persones, la majoria de col·lectius vulnerables o joves

El Govern ha aprovat aquest divendres diverses partides que sumen una inversió de prop de 30 milions d'euros per impulsar programes de formació dual i inserció destinats a col·lectius amb risc d'exclusió o més vulnerables, tal com ha informat el conseller de Treball, Iago Negueruela, després del Consell de Govern.

El conseller ha explicat que s'espera que aquests programes puguin beneficiar més de 8.500 persones en un moment que l'ocupació està arribant a xifres històriques.

Una de les partides  està  destinada a tres programes de formació dual del  SOIB , que suposen una inversió de 9,5 milions d'euros i espera poder formar 500 estudiants. Segons  Negueruela,  la taxa d'inserció d' aquests cursos   és  del 70% dels alumnes. Set milions són formació dual en empreses de sectors  estratègics , dos milions dedicats a persones amb discapacitat o en risc d'exclusió i 560.000 euros per a formació en centres propis en sectors  estratègics

A més, 19,6 milions són per a accions d'inserció social, que es divideixen en dos programes: 13,5 per a col·lectius vulnerables i 6,1 per als joves. Es calcula que 8.000 persones podran aprofitar aquestes accions per entrar en el mercat laboral.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF