El Govern destina 800.000 euros als escorxadors de les Illes

Aquests centres han hagut de fer unes inversions molt elevades per poder adaptar-se a una normativa cada vegada més exigent

En el Butlletí Oficial de les Illes Balears  (BOIB) s’ha publicat, aquest dissabte, la convocatòria d’ajudes d’enguany per als escorxadors de les Illes Balears. La quantitat total serà, com l’any passat, de 800.000 euros, dividits en dues línies, segons informa el Govern.

D’una banda, es manté la convocatòria per un import total de 500.000 euros per a la prestació de servei d’interès general que fan aquestes instal·lacions. Aquesta línia es va crear l’any passat amb l’objectiu d’assegurar la viabilitat econòmica dels escorxadors.  D’altra banda, es manté la mateixa quantitat que el 2018 per a la línia d’ajudes a les inversions en escorxadors: 300.000 euros.

"La necessitat de mantenir aquestes subvencions rau en la crisi que pateix el sector ramader des de fa molts d’anys. Tanmateix, no es poden aplicar només polítiques de conservació de la ramaderia, de les explotacions ramaderes i de tipus paisatgístic si alhora no hi ha una sortida real al mercat de la producció. En aquesta cadena, el primer punt feble són els escorxadors", destaca el Govern en una nota de premsa.

Els darrers anys els escorxadors de les Illes Balears han hagut de fer unes inversions molt elevades per poder adaptar-se a una normativa cada vegada més exigent. En aquests moments, però, la rendibilitat d’aquestes instal·lacions no permet fer-hi noves inversions i és necessari l’establiment d’ajudes per tal que es duguin a terme, si no volem que en poc temps quedin desfasades, segons explica l'Executiu balear.

El termini de presentació de sol·licituds comença, en ambdues convocatòries, avui diumenge mateix i acaba el 10 de maig.

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF