El Govern rep crítiques de la dreta i l'esquerra per no regular el tot inclòs

El Pi i Podem es mostren disconformes per la decisió de l'executiu de no aprovar una llei que reguli aquesta pràctica comercial dels hotelers

Els portaveus de Podem, Alberto Jarabo, i d'El Pi, Jaume Font, han criticat aquest dilluns el Govern per la decisió de no regular la pràctica comercial del tot inclòs durant aquesta legislatura, tot i que el Govern s'havia compromès davant el Parlament a aprovar una llei en aquest sentit. La Conselleria de Turisme havia elaborat fins i tot un esborrany de la normativa en què es limitaven algunes pràctiques dels hotelers com la d'oferir begudes alcohòliques durant tot el dia. Aquesta norma, tal com ha avançat aquest diumenge ARA Balears, va ser frenada pel PSIB i els hotelers.

Font ha destacat que s'ha de diferenciar entre distints tipus de clients que opten per aquesta pràctica, ja que considera que el "tot inclòs" de luxe o el destinat a famílies no presenta problemes a les Illes. En canvi, el "tot inclòs dolent", tal com el qualifica Font, considera que afecta negativament la comunitat, tot i que pugui ser beneficiós per als hotelers. Per això, el diputat considera que "el sector hoteler ha guanyat amb la no regulació del tot inclòs".

Per la seva banda, Jarabo també considera que els empresaris hotelers han pressionat per evitar la llei que tenia previst aprovar Turisme. Per això, exigirà que la comissió de seguiment dels Acords pel Canvi doni suport a aquesta limitació i per fer front a les pressions, que, en la seva opinió, han evitat la regulació, tot i la intenció de la consellera Bel Busquets d'aprovar-la.

El portaveu de Podem també ha explicat que es farà una proposta perquè la conselleria de Turisme incrementi de forma important el número d'inspectors, ja que consideren que l'actual és insuficient per la seva tasca. "Esperam que el PP sigui sensible en aquesta necessitat i voti a favor", ha comentat Jarabo.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF