El govern central anuncia mesures per fomentar una "competència lleial" entre tots els models d'allotjament

La ministra Reyes Maroto també descarta la creació d'una taxa turística

El govern no té previst crear una taxa turística en la revisió que està fent del marc fiscal, però sí que es proposa fomentar mesures respecte de l'habitatge vacacional que contribueixin a una "competència lleial" entre tots els models d'allotjament.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha fet aquests dos anuncis durant la conferència que ha ofert aquest dimecres a Las Palmas de Gran Canària, en el fòrum organitzat pels diaris 'La Provincia' i 'La Opinión de Tenerife'.

Interpel·lada pels assistents a l'acte, molts d'ells empresaris del sector turístic, sobre la possibilitat que el PSOE recuperi la taxa turística que va impulsar en el passat en destinacions com les Illes Balears, Maroto ha respost: "No és en el full de ruta del govern".

Quant als habitatges vacacionals o lloguers turístics, s'ha declarat partidària de regular aquest sector "de manera decidida" i en col·laboració amb les comunitats autònomes.

Sobre aquest tema, Maroto ha anunciat que s'impulsarà un registre únic d'habitatges vacacionals que respecti les competències de les comunitats autònomes, però que permeti tenir dades fiables sobre el sector, perquè en aquest moment, ha apuntat, ni tan sols es pot saber "quants" n'hi ha.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF