El Govern creu que Competència no impugnarà la llei d'habitatges turístics perquè és ferma i de rang autonòmic

Bel Busquets considera que la normativa balear es basa en les competències de Turisme i Urbanisme

El Govern no està preocupat perquè la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència pugui impugnar la normativa balear sobre lloguer turístic, com ha ocorregut en el cas de les regulacions de l'arrendament vacacional de Madrid, Sant Sebastià i Bilbao. 

La consellera de Turisme, Bel Busquets, ha indicat que aquests casos són molt diferents del de les Balears, ja que es tracta de normatives municipals. "La nostra és una llei que es basa en competències de Turisme i Urbanisme, per això hi intervenen els consells i l'Ajuntament de Palma", ha explicat la consellera.

Busquets assegura que és una llei ferma, ja que té rang autonòmic. Ha reconegut que en un moment concret es varen sentir amenaces de Competència i que la comunitat va presentar escrits justificant la llei que no han rebut cap resposta.

"Cada comunitat té una realitat diferent que s'ha de tenir en compte", ha indicat la consellera, que ha mostrat la disposició del Govern a col·laborar amb l'estat central o altres comunitats per donar a conèixer com s'ha fet la regulació d'aquest sector a les Illes.

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF