Publicitat
Publicitat

Funcas rebaixa una dècima les previsions de creixement de l'economia espanyola

La fundació de les caixes detecta un alentiment del consum privat per al segon semestre

Funcas, la fundació de les caixes d'estalvi, ha reduït una dècima les previsions de creixement de l'economia espanyola per a aquest any. Ara preveu un creixement del 3,1%, afectat sobretot per una desacceleració que la fundació pronostica per al segon semestre. El motiu principal és que el consum privat no creixerà com fins ara, llastrat per un poder adquisitiu minvant de les rendes salarials.

Aquesta modificació es produeix poc abans que el govern central –tal com va anunciar– revisi les seves previsions a l'alça, coincidint amb la presentació dels pressupostos del 2018. Amb tot, les estimacions de Funcas se situen per sobre del 3% de creixement del PIB previst inicialment pel ministeri d'Economia.

La fundació de les caixes d'estalvi té en compte en les seves previsions l'actual context polític, protagonitzat per la convocatòria del referèndum a Catalunya. En tot cas, l'informe no detecta "impactes significatius" ni sobre l'economia ni sobre els mercats. Sí que admet que el perllongament de l'actual situació d'incertesa pot impactar sobre les primes de risc i impulsar un augment sobre la càrrega financera tant de les institucions com del sector públic. Tanmateix alerta sobre la possible congelació d'inversions i un potencial procés de deslocalització d'empreses.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 25/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF