Economia 11/06/2013

Fernández Ordóñez diu ara que cal regular els sous de tots els banquers

Ara
2 min

València.Un any després de deixar el càrrec de governador del Banc d'Espanya, que va ocupar durant sis anys, Miguel Àngel Fernández Ordóñez va demanar ahir que es controlin els salaris de tots els banquers. Ordóñez, que liderava el regulador de la banca espanyola en el moment de màxims guanys del sector, manté ara que el control sobre les remuneracions dels responsables de banca no es limiti a les entitats nacionalitzades o a les que han rebut ajudes públiques, sinó que demana que també es regulin les de les entitats que "van bé". Els sous han de tenir una dimensió suficient per no condicionar el futur dels bancs, segons Fernández Ordóñez. L'exgovernador del Banc d'Espanya va afegir que espera que la decisió de regular els sous a les entitats financeres es prengui aviat a l'Estat.

Fernández Ordóñez va comparèixer ahir en la comissió de les Corts Valencianes que investiga la intervenció del Banc d'Espanya a la CAM. L'exgovernador del regulador bancari va dir que la CAM era una de les ovelles negres del sistema financer espanyol i que els gestors de la caixa valenciana van ser "menys professionals i prudents" que els d'altres caixes, que "ho van fer millor" en el procés de reestructuració. També va dir que la CAM es diferencia d'altres caixes "pel que hagi pogut fer cada comunitat autònoma a l'hora dels nomenaments i seguiment d'aquests gestors", va afegir.

Fernández Ordóñez va ser molt dur amb la gestió de la caixa: "Ni ho van fer bé durant la bombolla [immobiliària] ni van saber aprofitar la reestructuració bancària", va dir. No obstant, va negar que el Banc d'Espanya tractés pitjor la CAM que altres caixes. L'entitat valenciana va acabar sent comprada pel Banc Sabadell.

stats