Espanya negociarà amb Londres i altres països l'obertura de corredors amb les Balears i les Canàries

El conseller de Turisme, Iago Negueruela, ha valorat positivament aquesta decisió del Regne Unit perquè "era una cosa que havíem reclamat aquest estiu"

La ministra d'Afers exteriors, Arancha González Laya, ha anunciat aquest dimarts que Espanya negociarà amb el govern britànic i amb altres països europeus, com Alemanya i els països nòrdics, l'obertura de corredors segurs perquè els turistes viatgin a les Balears i les Canàries sense haver de fer quarantena quan tornin al seu país, segons ha informat l'agència Efe.

González Laya ha informat d'aquesta mesura en una roda de premsa en la qual l'ha acompanyada Luigi Di Maio, després de la reunió que han mantingut a la Prefectura de Milà. Aquesta decisió s'ha adoptat després que el govern britànic hagi modificat la seva política de corredors aeris, que ara permetrà acords bilaterals amb territoris i no amb països.  

Precisament el Govern de les Illes Balears ha assegurat en un comunicat que ja treballa amb el govern espanyol per establir corredors segurs amb el Regne Unit. Hi explica que el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha mantingut contactes directes amb el secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, per abordar la nova situació generada després de la decisió del govern britànic.

Negueruela ha valorat positivament aquesta decisió del Regne Unit perquè "era una cosa que havíem reclamat aquest estiu". Tot i això, el conseller ha afirmat que ara el primer "és reduir la nostra taxa de contagis", malgrat que aquesta decisió dels britànics permet, segons Negueruela, "albirar un horitzó i començar a preparar bé l'any 2021". Cal recordar que Londres va retirar Espanya de la llista de països segurs a finals de juliol i va imposar una quarantena a les persones procedents de territori espanyol.

22 països recomanen no viatjar a determinades zones d'Espanya

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF