Economia 07/06/2013

Esade tanca el centre d'idiomes i acomiada 60 treballadors

Xavier Alegret
1 min

Barcelona.Les escoles de negocis han pogut capejar la crisi gràcies al fet que compten amb un alumnat molt internacional, però no hi han estat immunes del tot: Esade va presentar ahir un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar 60 treballadors a Barcelona, un 8% de la seva plantilla total. És la conseqüència de la decisió de tancar l'Executive Language Center, l'escola d'idiomes d'Esade, que s'ha pres perquè el centre té pèrdues. Aquest tancament comportarà l'acomiadament de 30 treballadors, bona part dels quals són professors, i de 30 més de l'equip d'administració de l'escola de negocis, que en tancar un dels centres, calia redimensionar, segons fonts de l'escola de negocis.

L'ERO es va presentar ahir després de les negociacions amb el comitè d'empresa i que s'arribés a un preacord, que ha de ser referendat en assemblea, amb unes condicions econòmiques per sobre del que exigeix la legislació.

Esade no ha presentat pèrdues en cap exercici durant la crisi, segons la mateixa escola. Aquest any, però, podria caure en números vermells, tot i que encara queda tot un semestre per tancar l'any. Malgrat això, des de la institució van assegurar que els seus programes estrella, el grau de gestió empresarial i el conegut MBA (Master in Business Administration), funcionen bé perquè estan molt internacionalitzats i tenen alumnes de països menys afectats per la crisi, i que es tracta, doncs, d'un problema concret de l'Executive Language Center. L'escola d'idiomes suposa només el 4% de la facturació d'Esade.

stats