Es destinaran 300.000 euros més a Cooperació en els pressupostos del 2021

La Conselleria d'Afers Socials i Esports també ha informat que s'activarà una plataforma per recollir les propostes de la ciutadania i dels membres del Consell 

La Conselleria d'Afers Socials i Esports destinarà 300.000 euros més a Cooperació en els pressupostos del 2021. Segons han explicat en un comunicat, ho ha anunciat aquest divendres la consellera Fina Santiago en el Consell de Cooperació, que s'ha reunit de manera telemàtica. 

Santiago ha explicat que "amb aquest pressupost el que vol demostrar el Govern és que continua col·laborant per lluitar contra les desigualtats socials arreu del món; no només hem de lluitar contra la pobresa al nostre país, sinó que també hem de ser molt conscients que altres països estan en una situació molt més precària que la nostra i, per tant, necessitam solidaritat internacional". A més, ha explicat que aquesta xifra suposa un augment d'un 5%.

La consellera ha aprofitat aquesta trobada per comunicar al Consell que d'aquí a poc s'activarà una plataforma per recollir les propostes de la ciutadania, en general, i dels membres del Consell en particular, a la nova Llei de cooperació. D’aquesta manera, expliquen, tots els ciutadans podran fer les aportacions i propostes que trobin que s’haurien d’incloure a la redacció de l’esborrany de la llei que regularà la cooperació de les nostres illes en el futur.

Cal recordar que el Consell de Cooperació al Desenvolupament de les Illes Balears és l'òrgan consultiu i de participació de la iniciativa social que treballa per definir i aplicar les polítiques de cooperació per al desenvolupament. Està format per representants de la Conselleria d'Afers Socials i Esports, membres del sector de la cooperació balear, diferents institucions de les Illes Balears i representants de tots els grups parlamentaris. 

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF