Creen a Menorca una unitat canina per garantir l'enviament de mercaderies

El servei té un cost de 45.000 euros

La Cambra de Comerç, Indústria, Navegació i Serveis de Menorca i el Consell Insular han presentat aquest dimarts la contractació d’un servei extern corresponent a una unitat canina, amb l’objectiu d’optimitzar els temps d’entrega de les mercaderies que surten de l’illa. El servei, que ja està en funcionament des de fa tres setmanes, té un cost de 45.000 euros i el componen un agent de seguretat sense arma i un animal.

La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, s’ha mostrat “molt satisfeta” per donar resposta a una demanda “del conjunt de l’empresariat menorquí”. Mora ha posat d’exemple els problemes que s’han trobat els bijuters, que “veien com el seu producte s’havia d’obrir per passar els pertinents controls de seguretat i rebien queixes constants dels destinataris, que dubtaven de la seva veracitat i qualitat”. A més, la presidenta del Consell ha ressaltat que, en les tres setmanes que fa que el sistema funciona, els resultats “són exitosos, no s’ha retornat cap producte”.

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Menorca, Rubén Adrián Pastor, ha emfatitzat la rellevància de l’actuació, segellada mitjançant un conveni de col·laboració amb la institució pública. “Era una demanda de les empreses del metall, i una necessitat per ser competitius mundialment”. Segons la Cambra, les mercaderies opaques generaven un problema d’inseguretat com a conseqüència de l’obligatorietat d’obrir manualment els paquets, fet que hi ocasionava danys greus. Tota mercaderia passava un filtre de seguretat privat, a través d’una màquina de raigs x.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF