Cort aprova una línia d'ajuts per fomentar la modernització de petites empreses de Ciutat

Amb aquesta mesura es vol promoure el desenvolupament econòmic local

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de l'Ajuntament de Palma, Rodrigo Romero, i el director general de Comerç, Fabrizio Di Giacomo, han presentat aquest dijous la convocatòria pública de subvencions per a la concessió d'ajuts a microempreses i petites empreses comercials de Palma, amb l'objectiu de fomentar-ne la modernització. 

Segons l'Ajuntament, és una mesura per la promoció i el desenvolupament econòmic local que s'emmarca en el Pla d'activitats i en el Pla estratègic de subvencions 2020. Aquesta línia d'ajuts està destinada a la dinamització de l'activitat comercial, amb l'objectiu d'ajudar els comerciants a posar els establiments en valor mitjançant la inversió en la innovació, la millora de la imatge, l'accessibilitat, la sostenibilitat, la insonorització i la implantació de nous comerços.

Enguany és el cinquè any que mitjançant l'empresa municipal PalmaActiva es donen aquestes subvencions, que permeten als establiments sufragar fins al 80% de les despeses, amb un màxim de 2.300  euros per establiment, sempre que estiguin destinades a la innovació, la millora, la modernització o la implantació de nous comerços, ha explicat l'Ajuntament. A més, l'ajuda s'amplia fins a 4.600  euros en el cas que la inversió es dediqui a eliminar barreres arquitectòniques.

Es tracta d'unes ajudes directes a l'abast del petit comerç per donar suport a aquelles inversions que s'hagin fet o que s'hagin de fer des de l'1 de setembre de 2019 fins a l'1 de setembre de 2020, sempre que compleixin amb els requisits establerts a les bases. Les sol·licituds es podran presentar des de l'endemà de la publicació de les bases al BOIB i fins dia 15 de juny.

Pel que fa a l'import màxim subvencionable que es pot atorgar serà de 6.900 euros. Se subvencionarà el 80% del cost total de la inversió presentada amb un màxim de 2.300 euros per a totes les actuacions subvencionables, ha assenyalat l'Ajuntament.

Romero ha destacat que "aquests ajuts són molt importants perquè possibiliten que els petits empresaris facin obres d'adaptació i millora als seus establiments per tal que siguin més competitius".

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF