El Consell de Menorca s'il·lusiona amb la segona edició de la fira Arrels 2018

L'increment de 17 productors respecte de l'any passat posa de manifest el creixement d'un certamen que el sector interpreta com una ocasió immillorable per donar-se a conèixer i establir contactes

Els organitzadors de la fira Arrels 2018 han iniciat el compte enrere per inaugurar la segona edició del certamen, que es durà a terme durant el cap de setmana que ve al recinte firal POIMA, a Maó. Aquest segon any de convocatòria representa un creixement considerable en tots els sentits. Enguany, la fira Arrels tindrà un total de 45 productors, 17 més que l'edició del 2017. Tots exposaran el seu producte per donar-lo a conèixer, mitjançant innovadores receptes. A més, els visitants podran comprar allò que els vingui de gust. 

Precisament, els productors tindran al seu abast l'Aula Tast, un espai pensat perquè puguin presentar els seus productes i dirigir tastos guiats. De fet, s'han programat 13 sessions per a tot el cap de setmana, des d'un maridatge d'oli, vi i formatge fins a una degustació de caragols i safrà, bolets o cerveses, entre d'altres. Diferents xefs i responsables d'entitats gastronòmiques seran els encarregats d'encapçalar aquesta secció. 

També cal destacar les ponències que s'hi realitzaran, sobretot les vinculades a la Reserva de la Biosfera, la temàtica principal d'aquesta segona edició. Són rellevants la ponència d'Eva Cardona, sobre el projecte 'Agroxarxa', i la d'Irene Estaún, sobre l'alimentació sostenible. Els productes ecològics s'incrementen exponencialment en comparació amb l'any passat i els tastos ecològics guanyen espai en una fira Arrels que serà la plataforma per entendre totes les propietats i beneficis d'aquest tipus d'aliments. Finalment, a l'Aula de Tast s'hi durà a terme el II Concurs de Maionesa Ramon Cavaller. 

A banda de l'Aula de Tast, la fira Arrels 2018 es completa amb una Aula de Cuina, en què participen diversos xefs de reconegut prestigi, i l'Aula Infantil, dirigida als més petits de la casa. 

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF