Cinc empreses hoteleres mallorquines se situen entre les 100 més grans del món

Meliá, Barceló, Riu, Iberostar i el Grupo Piñero entren en un rànquing dominat per Marriot, Jin Jiang  i Hilton

Cinc cadenes hoteleres mallorquines  se  situen dins el rànquing de les 100 empreses  hoteleres  més grans del món elaborat per la revista  nord-americana   Hotelsmag Meliá , Barceló, Riu,  Ibersotar  i el Grup  Piñero  són les empreses amb seu a les Illes que es col·loquen en aquest llistat que inclou cada any informació sobre les cadenes d'allotjament més grans i que ha estat recollit per ' Cinco   Días '.

A part d'aquestes empreses, també es troben al rànquing les companyies espanyoles  NH Eurostars H10 . Les cinc primeres espanyoles baixen en el rànquing, ja que varen tancar el passat exercici amb menys hotels i habitacions que el 2017. Les dues úniques que pugen posicions són  Eurostars  i Grup  Piñero . Entre les 300 hoteleres més grans també hi ha les empreses de les Illes  Palladium Princess Be  Live Hoteles   Globales Hipoteles  i  Playasol  Eivissa.

Les primeres cadenes del món són  Marriot  internacional, amb 1,3 milions d'habitacions; Jin   Jiang   International , amb 941.000; Hilton , amb 912.000; Intercontinental , amb 836.000, i  Wyndham , amb 809.000.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF