Catalina Cladera: "La prioritat és continuar millorant les dades epidemiològiques per establir corredors turístics segurs"

La presidenta del Consell ha assegurat que "Mallorca no ha abaixat la guàrdia en cap moment" 

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, va dir aquest dijous que ara el més important per a l'illa és recuperar el turisme de manera segura. "La prioritat ara és continuar  millorant les dades epidemiològiques per poder establir corredors turístics segurs com abans millor", va afirmar durant la presentació del fòrum 'Mallorca turisme segur', en el qual també varen  participar els representants dels operadors turístics.

En aquest sentit, Cladera va remarcar que "Mallorca no ha abaixat la guàrdia en cap moment". Per això va dir que donava suport "a la reivindicació del Govern de realitzar controls homogenis a ports i aeroports i per a la mobilitat per tot Europa, per tal que es pugui viatjar amb seguretat i reactivar així el sector turístic a Mallorca i a la resta d'illes".

En aquest punt també varen coincidir els representants de TUI, Jet2holidays i Schauinsland Reisen, que varen demanar que els turistes es realitzin una PCR en el seu país d'origen. Durant les seves ponències varen destacar la importància de les solucions tecnològiques per garantir la seguretat de les estades, les activitats culturals i d’oci i les infraestructures turístiques. 

El cap de gabinet de Direcció a Aena, Roberto Llamas, va subratllar les mesures de seguretat, control, desinfecció i neteja que s'han fet a l'aeroport de Son Sant Joan i va destacar que en l'actualitat hi ha "quatre vegades més espai per passatger a la terminal", la qual cosa garanteix poder mantenir les distàncies de seguretat. Això es deu, va dir, a la reducció del trànsit a un 15% i també al fet que la superfície disponible és un 65% superior.

La presidenta del CES alerta que la pandèmia ja està provocant "efectes desastrosos" a les Balears

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF