La Cambra de Comerç demana al Govern més finançament per poder sortir del dèficit

El president de l'entitat es reuneix amb Armengol per instar a una ràpida aplicació de la Llei balear de cambres de 2017

El president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Antoni Mercant, s'ha reunit aquest dilluns amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, per exigir la ràpida aplicació de la llei  balear  de 2017 que estableix el nou sistema de fiançament de les cambres, ja que la de Mallorca es troba en una situació de dèficit a la qual fa front utilitzant recursos propis de l'entitat acumulats durant anys anteriors.

A la sortida de la reunió, Mercant ha explicat que l'entitat   un  pressupost d' 1,2 milions d'euros i un dèficit anual de 400.000, per la qual cosa consideren urgent que s'estableixi el nou sistema previst per finançar les cambres "que compleixen una  sèrie  de funcions  encomanades  per  la mateixa Comunitat ".

Mercant ha destacat que amb  el sistema  de plans camerals establert en la nova legislació l'entitat milloraria el seu  finançament prop d'un 30%, de manera que podria abandonar la situació de dèficit en què es troba en aquests moments.

És la primera vegada que Mercant es reuneix amb la presidenta després de la seva elecció el passat mes de juny. En aquest moment, la Cambra es finança amb aportació de la Cambra de Comerç d'Espanya i de la Unió Europea. El Govern aporta finançament per als programes concrets que encomana a l'entitat. Per exemple, la Cambra de Mallorca s'ocupa de la gestió de la formació professional dual de la Conselleria d'Educació.

La institució desenvolupa la seva actual funció en tres eixos:  formació, competitivitat i internacionalització. El que demana és que els plans camerals que s'estableixin concretin de manera més clara  les actuacions  que s'han de dur a  terme  i que es dotin amb fons del Govern.

Armengol i Mercant han estat acompanyats pel conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el tresorer de la Cambra, Eduardo Soriano, entre d'altres.
 

EDICIÓ PAPER 15/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF