Caeb crearà una xarxa d’empreses compromeses en responsabilitat social

A la iniciativa hi podran accedir empreses de qualsevol sector i volum de les Balears

La patronal empresarial Caeb impulsarà una xarxa d’empreses que estiguin compromeses en matèria de responsabilitat social. L’objectiu és donar una major visibilitat aquestes empreses i oferir-les com a exemple per a la implicació d’altres. Aquest és un dels fonaments del programa Caeb Facilita, que pretèn afavorir l’acces a la feina a les persones més desfavorides o en risc d’exclusió social, que avui ha presentat als mitjans de comunicació la presidenta de l’entitat, Carmen Planas.

“Volem facilitar la integració laboral de totes les persones desfavorides o en major risc d’exclusió”, ha assegurat Planas, qui ha afegit que la millor manera de fer-ho “és acostar totes aquestes persones a les empreses de Balears”.

Carmen Planas ha incidit en la importància d’implicar les empreses en aquesta matèria i ha assegurat que “independentment del tamany i els recursos que tenguin, totes poden posar un granet d’arena en el marc de la responsabilitat social”.

“Tenim a les nostres mans fer que aquest món sigui una mica més humà i entre tots fer-ho millor”, ha assegurat.

La presidenta de Caeb ha fet repàs de les tasques dutes a terme en el compromís de l’entitat en l’execució de l’estratègia espanyola de responsabilitat social empresarial” i, entre d’altres, ha recordat el conveni signat entre Caeb i l’ Obra Social de la Caixa per a crear el Fòrum Resposabilitat Social i Competitivitat.

Contra la pobresa extrema amb la Fundació Vicenç Ferrer

A més, ha destacat l’aliança empresarial contra la pobresa extrema entre l’entitat que presideix i la Fundació Vicenç Ferrer, i en aquest punt ha avançat que entre el 13 i el 18 de febrer una trentena de persones procedents de 20 empreses balears participaran en un viatge a la India per conèixer i donar a conèixer la tasca que desenvolupa la Fundació dins diferentes regions desfavorides d’aquest país i estudiar en quins àmbits les empreses de les Illes hi poden col·laborar.

De la seva banda, la responsable de Desenvolupament i Projectes de Caeb, Maria Isern, ha subratllat que l’objectiu és promoure la implicació de les empreses amb la integració laboral de les persones amb dificultats socials facilitant oportunitats per a la feina”. una meta que es pretèn assolir “creant sinèrgies i punts de trobada entre les entitats socials i les empreses”

La iniciativa va dirigida “a empreses de tots els sectors i volums i a totes aquelles persones que es troben en un moment de dificultat o vulnerabilitat social (majors de 45 anys, aturats de llarga durada, persones amb alguna discapacitat o malaltia mental, joves amb risc d’exclusió social, persones que estiguin superant o hagin aconseguit superar una addicció, víctimes de qualque tipus d’accident, malalts de càncer i les seves famílies, persones amb dificultats específiques d’aprenentatge i víctimes de violència de gènere, entre d’altres)”.

Coordinar la demanda i networking

El programa Facilita “recollirà necessitats i interessos de les empreses per a ocupar els llocs de feina que necessiten i els derivaran a les entitats socials amb les quals hi col·laboram”, ha detallat Isern. Així, “es duran a terme de manera conjunta i coordinada processos de selecció”.

Qualsevol empresa que hi vulgui presentar la seva oferta de feina ho podrà fer a través de la plana web de Caeb a l’adreça www.caeb.es/facilita, la qual ja és operativa.

A més, ha parlat de la importància del networking, i ha anunciat la propera jornada de networking que desenvoluparà Caeb, que tendrà lloc el proper 22 de febrer amb la plataforma 3 Salut Mental.

EDICIÓ PAPER 22/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF