COMPTES PÚBLICS OCUPACIÓ
Economia 18/06/2013

La CE accepta avançar el fons europeu contra l'atur juvenil

La taxa d'atur juvenil a la zona euro és del 24,4%, una xifra que Brussel·les considera insostenible

Laia Forès
1 min
La CE accepta avançar el fons europeu contra l'atur juvenil

Brussel·lesEls líders europeus tenen previst aprovar la setmana que ve el fons comunitari per lluitar contra l'atur juvenil a Europa, que estarà dotat amb 6.000 milions d'euros per al període 2014-2020. Però algunes capitals, entre les quals Madrid i París, consideren que les polítiques per fomentar la creació de llocs de treball per als joves -els més castigats per la crisi- són massa urgents i que no té sentit repartir els diners en set anys, sinó que s'haurien de gastar en els primers dos anys de funcionament del fons, entre el 2014 i el 2015.

El comissari europeu de Treball, Lázló Andor, va dir ahir que veu amb bons ulls la proposta i hi donarà suport a la cimera europea que se celebrarà el 27 i 28 de juny. "La recessió és ara i és exactament el moment per fer una forta inversió", va assegurar. Andor va afegir que creu que la proposta genera un "consens emergent" entre els Vint-i-set. "Ara és quan necessitem aquestes ajudes", reclamava la ministra espanyola de Treball, Fátima Bañez, dissabte després de reunir-se a Roma amb els seus homòlegs d'Itàlia, França i Alemanya.

La taxa d'atur juvenil a la zona euro és del 24,4%, una xifra que Brussel·les considera insostenible. Grècia (62,5%) i Espanya (56,4%) són els dos socis de l'euro amb una taxa més elevada.

stats