Bel Oliver reitera la necessitat de donar seguretat al sector i als clients de l'habitatge turístic

La secretària d'Estat de Turisme recorda que s'està treballant en la modificació de la Llei d'arrendaments urbans per regular aquesta activitat

La secretària d'Estat de Turisme,  Bel  Oliver, ha destacat aquest dijous la necessitat de "regular" i "controlar" els habitatges d'ús turístic per donar "seguretat" als arrendataris i als arrendadors.

Amb motiu de la inauguració de la quarta edició del Congrés d'Habitatges Turístics Vacacionals, Oliver també ha assenyalat la necessitat d'oferir seguretat pel que fa a "la qualitat" del servei ofert i seguretat "tributària".

També ha recordat que el govern central està treballant en la modificació la Llei d'arrendaments urbans, per definir què és lloguer de temporada, i la Llei de propietat horitzontal, per passar de la unanimitat en la modificació dels estatuts d'una comunitat de veïns a necessitar solament tres cinquenes parts dels vots favorables dels propietaris.

A més, també volen modificar la Llei de la societat de la informació, per donar responsabilitat a les plataformes que actuen com a intermediàries.

D'altra banda, el govern de Madrid està treballant en la creació d'un registre estatal únic d'ús turístic per donar a les comunitats autònomes un "instrument per poder comprovar i regular el compliment de les seves pròpies normatives".

Oliver ha reiterat la "complexitat" de regular els habitatges turístics vacacionals, qüestió que es presenta com "un desafiament" per l'impacte que té sobre la societat i el negoci turístic per la dificultat jurídica que presenta.

"El nou govern de l'Estat vol abordar aquesta situació tan important al món turístic", ha insistit.

Per la seva banda, el director insular del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, ha manifestat que Eivissa "no es pot permetre prescindir de l'oferta d'habitatges turístics".

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF