Balears registra l'increment més gran d'ocupació en el sector serveis amb un 3,3%

Amb tot, totes les comunitats han presentat un augment

Les Illes Balears són la comunitat on més ha pujat l'ocupació tant en el comerç com a la resta del sector serveis amb un 3,3% a final de 2018 i en comparació del 2017, segons l'Institut Nacional d'Estadística. L'increment ha estat generalitzat, però el lidera l'Arxipèlag, on, a més s'ha incrementat la xifra de negocis del sector serveis fins al 6,7, i la mitjana estatal és del 5,7%.

Totes les comunitats incrementaren la xifra de negocis de serveis de mercat. Allà on hi ha més serveis és a Madrid (7,9%), Castella-la Manxa (7,6%) i Cantàbria (7,2%), i per baix, les autonomies amb menys serveis són el País Valencià (2,9%) i Múrcia (3,6%).

La taxa anual de negocis a les Balears és de 6,7 i se situa a la cinquena posició del rànquing estatal.

Tots els sectors presenten taxes anuals positives. Les activitats professionals, científiques i tècniques, amb un 9,6%, i les activitats administratives i serveis auxiliars, amb un 9%, són les que més pugen.

Els indicadors d'activitat del sector serveis mesuren l'evolució a curt termini de l'activitat de les empreses que pertanyen als serveis de mercat no financer a través de dues variables: la xifra de negocis i el personal ocupat. El primer comprèn els imports facturats per l'empresa per la prestació de serveis i la venda de bens; i el segon inclou tant el personal assalariat com el no remunerat.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF