Les Balears rebran 284 milions d'euros del Fons Covid abans de cap d'any

Les Illes percebran durant els pròxims dies 65 milions d'euros procedents del segon tram sanitari i 219 milions el mes vinent

Les Illes Balears rebran abans que acabi l'any una partida de 284 milions d'euros, d'acord amb el repartiment dels 8.000 milions restants del Fons Covid que estan destinats a les comunitats autònomes. D'aquesta manera, les Illes Balears hauran rebut un total de  438,4 milions d'euros d'aquest fons, una xifra que situa l'Arxipèlag per sobre de la mitjana autonòmica per habitant.

Segons ha explicat el Govern balear, a través d'un comunicat, les Illes rebran durant els pròxims dies 65 milions d'euros procedents del segon tram sanitari i 219 milions el mes vinent per compensar la baixa activitat econòmica provocada per la pandèmia del coronavirus. Aquests 284 milions d'euros per a l'Arxipèlag se sumen als 104 milions assignats a la comunitat el juliol passat i als 50 milions transferits al setembre per part de l'executiu estatal.

La Delegació del govern ha subratllat que, amb aquesta nova assignació, es fa complir el Reial decret llei 22/2020 de 16 de juny, pel qual es regula la creació d'aquest fons per la pandèmia i s'estableixen les regles relatives a la seva distribució i deslliurament.

L'objectiu d'aquest fons és dotar les autonomies del finançament necessari per afrontar la pandèmia i garantir serveis públics de qualitat per als ciutadans. La delegada del govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, ha subratllat que les comunitats no hauran de tornar aquests diners, ni els generaran més deute ni interessos. 
 


 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF