Les Balears pateixen la major caiguda de la producció industrial a l'agost, un 19%

A l'Estat, va baixar un 5,7%, un descens mig punt més moderat que el de juliol

Les Balears ha estat la comunitat autònoma on més va caure la producció industrial, un 19%, l'agost, en comparació amb el mateix mes de l'any passat, segons ha informat l'agència Efe. A l'Estat, va baixar un 5,7%, un descens mig punt més moderat que el de juliol, amb el qual suma el seu vuitè mes consecutiu a la baixa.

La producció industrial va caure a l'agost a totes les comunitats autònomes excepte a Múrcia, el País Valencià i Aragó, on es va incrementar un 6,9%, un 2,6% i un 1,6%, respectivament. Les majors reculades es varen produir a les Illes (19%), Astúries (18,9%), el País Basc (15,4%) i la Rioja (13,5%).

Les caigudes de l'Índex de Producció Industrial (IPI) s'han anat moderant a mesura que es recuperava l'activitat després de l'aixecament de l'estat d'alarma, segons reflecteixen les dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La producció industrial balear cau un 24,2% el juliol

L'any ja va començar a la baixa, amb reduccions en la producció d'un 4,3% el gener i un 0,4% el febrer, que, a partir de la declaració de l'estat d'alarma, varen arribar a ser d'un 12,1% el març, d'un 34,1% l'abril i d'un 28% el maig. Després es varen moderar fins al 10,1% el juny i el 6,2% el juliol.

Segons apunta Efe, l'evolució de l'índex de l'agost va estar marcada per la caiguda de la producció de béns d'equip, que va cedir un 10,3%, i de béns de consum no durador, que es va contreure un 8,1%. També varen afectar, encara que en menor mesura, la producció d'energia, que va descendir un 4,6%, i la de béns intermedis, un 2,3%, mentre que la producció de béns de consum durador es va incrementar un 5,4%.

Per branques d'activitat, les caigudes més importants varen ser en la indústria del calçat (26,9%), el refinament de petroli (20,1%), la fabricació de vehicles de motor (19,9%), les arts gràfiques (18,9%) i la confecció de peces de vestir (17,3%).

Efe recalca que els vuit primers mesos de l'any la producció industrial es va reduir un 12,8%, llastada pels descensos de la fabricació de peces de vestir (33,7%), vehicles de motor (30,6%) i cuir i calçat (27,4%).

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF