A les Balears hi ha 214 llicències de VTC, mentre que les de taxi quasi arriben a les 2.500

Aquesta xifra suposa que el nombre de taxistes és deu vegades superior

A les Illes Balears hi ha un total de 214 llicències de vehicles de lloguer amb conductor (VTC), les mateixes que hi havia fa deu mesos, segons el darrer informe del Ministeri de Foment. Aquesta xifra contrasta amb les llicències de taxi que hi ha en aquests moments a les Balears, que arriben quasi a les 2.500, més de deu vegades més que les de VTC.

En el conjunt de l'Estat, aquesta evolució no es manté, ja que el darrer any els VTC han augmentat un 32% i ha superat ja les 16.000 llicències. Des de l'octubre del 2018, el nombre de llicències d'aquest servei s'ha incrementat molt, amb 3.905 unitats més, i els permisos per als taxistes ha caigut un 3,3%, segons el Ministeri.

Tot i això, en aquests moments a Espanya hi ha quatre vegades més llicències de taxi que de VTC. Madrid, amb 8.264, és la comunitat que té més VTC, seguida d'Andalusia, amb 2.457, i Catalunya, amb 2.306. Per altra banda, Navarra i la Rioja només tenen 94 llicències d'aquest tipus.

Recordem que el Consell de Govern va aprovar el decret llei que regula l'activitat dels VTC. Una de les mesures és que aquest tipus de vehicles s'han de contractar amb 30 minuts d'antelació. En aquests moments, els conductors de VTC no poden circular per les vies públiques a la recerca de clients ni poden captar viatgers que no hagin contractat prèviament els seus serveis. 

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF