Les Balears lideren la caiguda del sector comerç espanyol

L'Arxipèlag registra un descens del 17,3%

Balears és la comunitat autònoma que ha registrat un major descens en les vendes en el sector comerç durant el 2020 i també la que ha perdut més ocupació, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Les vendes del comerç balear s'han reduït un 17,3% de gener a juliol, mentre que la mitjana estatal se situa en el 9,5%. Pel que fa a l'ocupació en el sector durant els set primers mesos de l'any, a l'Arxipèlag ha registrat una caiguda d'un 6,1%, enfront de l'1,8% de mitjana espanyola.

Els hotels de les Illes varen tancar el juliol amb un 86% d'estrangers menys que l'any passat

Durant el mes de juliol, i a causa de les restriccions imposades pels principals mercats turístics de l'Arxipèlag –el Regne Unit i Alemanya– i l'expansió del coronavirus, l'ocupació en el sector va registrar un descens de l'11,4% en comparació amb el mateix mes de 2019 i les vendes van caure un 14,8%. En ambdós casos, també en el darrer mes, les xifres de l'Arxipèlag són les pitjors de totes les comunitats de l'Estat.

Una altra de les dades a remarcar és la caiguda de les vendes del comerç minorista que durant el juliol ha registrat un descens del 3,7% respecte del mateix mes de l'any passat. Cal remarcar que el juliol és el seu cinquè mes consecutiu en què es registra un descens. En l'acumulat dels set primers mesos de l'any, el comerç ha venut el 9,5%.

Més de 80 petits comerços de Palma no s'han reactivat després del confinament

EDICIÓ PAPER 05/12/2020

Consultar aquesta edició en PDF