Balears, la sisena comunitat autònoma on més ha caigut la producció industrial

Durant el mes d'abril s'hi ha experimentat un descens del 39,7%

La producció industrial ha descendit a les Balears un 39,7% a l'abril, respecte del mateix mes de l'any passat, xifra que representa la sisena major caiguda entre les comunitats autònomes. Segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la pandèmia ha agreujat la crisi del sector industrial a l'Arxipèlag i a l'Estat.  

A Espanya, la producció industrial va caure a l'abril un 33,6% respecte del mateix mes de 2019, el major descens de la sèrie històrica, en un mes marcat pel confinament i la paralització de les activitats no essencials per la pandèmia de coronavirus. L'enfonsament de l'Índex de Producció Industrial (IPI) publicat aquest divendres per l'INE supera el fins ara mínim històric del 28,4% d'abril de 2009, registrat durant la crisi econòmica.

La producció industrial va experimentar reculades anuals en tots els sectors a l'abril, especialment en béns d'equip (57,4%) i béns intermedis (35,9%). La producció de béns de consum es va reduir un 22,8% –un 67,4% en els duradors i 19,1% en els no duradors– i la d'energia, un 14,7%.

EDICIÓ PAPER 31/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF