Balears, la segona comunitat autònoma de l'Estat on més ha crescut el preu del lloguer

Palma és la quarta capital més cara de l'Estat

Les Illes Balears són la segona comunitat autònoma de l'Estat on més ha crescut el preu del lloguer durant el mes de maig, només per darrere de Madrid. Segons l'informe mensual de preus de lloguer de pisos.com, en comparació amb el 2019 el preu dels pisos de lloguer a l'Arxipèlag ha registrat un augment d'un 9,31%. El preu mitjà del lloguer d'habitatges a les Illes durant el darrer mes fou de 1.432 euros mensuals i la superfície mitjana, de 145 metres quadrats. Segons l'estudi del portal immobiliari, l'Arxipèlag té els pisos de lloguer amb una superfície més gran d'Espanya.

Les rendes del lloguer van deixant enrere els increments de rècord. Segons Ferran Font, director d'Estudis de pisos.com, "aquesta tendència ja era una realitat abans de l'arribada de la pandèmia, però la crisi sanitària i els problemes econòmics que està generant en el si de moltes famílies, estan accelerant els ajustos". El portaveu del portal immobiliari indica que "de la mateixa manera que els preus de venda accentuen els efectes del coronavirus, el lloguer també trasllada a les seves mensualitats les dificultats que ha portat aquesta situació excepcional". Font afirma que "la impossibilitat de fer front a aquesta despesa està multiplicant els impagaments, per la qual cosa considera que és de vital importància que les mesures posades en marxa per les diferents administracions es canalitzin correctament i es facin líquides al més aviat possible".

La capital balear, la quarta més cara d'Espanya

Palma ha marcat el maig del 2020 una superfície mitjana de 115 metres quadrats i una renda mitjana mensual de 1.324 euros. Aquesta xifra l col·loca quarta en el rànquing de les capitals més cares, un llistat encapçalat per Madrid (1.968 €/mes). La capital balear cau un 1,11% respecte de l'abril. Interanualment, la retallada ha estat d'un 1,97%.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF