L'Associació de Comerciants de Menorca demana a les administracions un ERTO a funcionaris

Qualifiquen l’actual situació econòmica de “dramàtica”

El president de l’Associació de Comerciants de Menorca (Ascome), Vicente Cajuso, ha proposat que l’Administració pública iniciï un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) als seus treballadors, amb l’objectiu d’adequar-se a la nova situació econòmica derivada de la crisi sanitària causada pel coronavirus.  

Cajuso considera que les institucions han d’adaptar-se, tal com estan fent la resta de teixits productius de la societat. “Em sap molt de greu pels empleats públics, però l’Administració està sobredimensionada i no pot suportar tanta despesa si els ingressos van minvant. Creim que les institucions necessiten més operativitat i guanyar en funcionalitat i, sobretot, agilitat”, ha assenyalat.

D’altra banda, el dirigent d’Ascome ha qualificat l’actual situació econòmica de “dramàtica” i s’ha mostrat escèptic respecte del mes d’agost. “Són períodes d’incertesa perquè no sabem si amb les dades sanitàries actuals, i les que arribaran els pròxims dies, mantindrem l’illa oberta o els turistes hauran d’avançar la tornada als seus punts d’origen. Confiam mantenir-nos oberts, com a mínim aquest mes”, ha explicat.

Pel que fa al juliol, Cajuso ha detallat que la majoria de negocis han aconseguit mantenir uns mínims d’ingressos. Per tipologies, les botigues d’articles de primera necessitat i alimentació presenten un millor comportament, però, en canvi, les joieries i els comerços de roba i d’equipament personal són els que més pateixen per quadrar nombres.

El coronavirus ensorra els botiguers de Menorca: més del 20% tancaran enguany

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF