L'Arxipèlag és on més va caure el sector de la indústria l'any passat, amb un -11,4%

Dins l'àmbit estatal l'increment fou del 0,7%

Balears fou la comunitat amb les pitjors xifres en el sector de la indústria, ja que l'activitat va caure un 11,4%, la pitjor xifra de tot l'Estat , mentre que l'entrada de comandes va caure un 14 %, segons dades publicades per l'Institut Nacional de Estadística (INE)

Dins l'àmbit estatal l'increment fou del 0,7%.

La xifra de negocis augmentà a vuit autonomies i va davallar a vuit més. Els majors increments es registraren a Madrid (13,9%), Múrcia (12,3%) i Navarra (8,5%), mentre que els majors descensos els liderà Balears (-11,4%), seguit de Castella i Lleó (-10,5%) i Canàries (-10%).

L'índex general de la xifra de negocis a la indústria, corregit d'efecte estacional i de calendari, presentava el mes de novembre una variant del 0,7% respecte de l'any anterior al conjunt de l'estat. La taxa era un 4,1% menor que la d'octubre.

Els índexs de xifres de negocis a la indústria són indicadors conjunturals que tenen l'objectiu de mesurar l'evolució mensual de la demanda dirigida a les branques industrials, excepte en el cas de la construcció.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF