Armengol expressa a la ministra Calviño la total sintonia de Balears amb la política econòmica de Sánchez

La presidenta anuncia que l'executiu balear aprovarà dilluns que ve el projecte de pressupostos que durà al Parlament

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha aprofitat la visita  de la ministra  d'Economia i Empresa,  Nadia   Calviño , per mostrar la total sintonia del Govern  balear  amb  els pressupostos  que està negociant el  govern  de Pedro Sánchez.

Armengol i  Calviño  s'han mostrat partidàries d'una línia econòmica que combina la disciplina  financera  amb la millora de les inversions socials per retornar als ciutadans els drets que s'han perdut durant la crisi econòmica. De fet, Armengol ha anunciat que el projecte de pressupostos autonòmics que s'enviarà al Parlament serà aprovat dilluns en un consell de govern extraordinari.

La presidenta ha indicat que aquesta passa suposarà l'inici de tramitació dels pressupostos del 2019, "que van molt en la línia  de les polítiques  que està llançant el govern d'Espanya i amb els plantejaments de millora del cicle econòmic, la millora de les inversions socials i el retorn de drets a la ciutadania per continuar creixent econòmicament a tot Espanya i també en aquesta comunitat autònoma".

La ministra també ha  aprofitat la seva estada a Palma, on ha inaugurat el VII Congrés de la Confederació Espanyola de Directius i Executius, per fer una valoració molt positiva de les dades de l'Enquesta de Població Activa del tercer trimestre, "particularment notables en el cas de Balears".

La ministra ha comentat la creació a Espanya de 480.000 llocs de feina en el tercer trimestre en relació amb l'any passat, amb un augment del  2,5% , així com la reducció de més de 400.000 aturats.

De Balears ha destacat que "s'està arribant a una taxa d'atur del  7%  que dona una perspectiva molt positiva del resultat econòmic i el creixement a les Illes".

Per la seva banda, la presidenta balear ha agraït a  Calviño  "el seu talent i el seu tarannà" en l'aplicació de polítiques econòmiques i ha assenyalat que els propers pressupostos de la Comunitat aniran en la línia de les mesures que està adoptant el govern central. "Les dades continuen sent bones i les polítiques compromeses per continuar creixent i créixer millor", ha afegit.

A preguntes sobre la situació generada per la rectificació del Tribunal Suprem sobre el pagament dels impostos a les hipoteques, la ministra ha indicat que és una bona notícia que ja estigui fixada per al 5 de novembre la reunió de l'esmentat tribunal, que fixarà una posició clara sobre aquest tema, ja que considera que el mercat hipotecari a Espanya  és  "molt important" i exigeix seguretat jurídica.

La ministra també ha participat aquest dijous en una trobada amb estudiants de la UIB, que ha suposat un intercanvi d'idees. Calviño  ha dit que era "molt estimulant".

Per a dijous horabaixa està previst que la ministra participi en el tancament de l'esmentat congrés juntament amb el rei Felip VI.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF