Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

Almirall compra una empresa de dermatologia als EUA per reduir la dependència del mercat espanyol

El laboratori valora en 275,4 milions d'euros el grup nord-americà Aqua Pharmaceuticals. L'operació es produeix una setmana després d'anunciar una reducció de 250 treballadors a Espanya 

Almirall manté la seva estratègia de créixer als Estats Units (EUA), el principal mercat farmacèutic mundial. El laboratori català ha anunciat aquest dimarts la compra de l'empresa nord-americana de dermatologia Aqua Pharmaceuticals, per un total de 275,4 milions d'euros (380 milions de dòlars). Segons el comunicat enviat, Almirall pagarà primer 221 milions (305 milions de dòlars), pendent d'un desemborsament diferit de 54,4 milions més (75 milions de dòlars). El primer grup farmacèutic català finançarà la compra amb deute. 

Aqua Pharmaceuticals aportarà un negoci de 92,1 milions euros (127 milions de dòlars) anuals. L'operació respon al pla de diversificar mercats i de negoci que segueix des de fa anys, i es produeix només una setmana després de plantejar una reducció de plantilla de 250 treballadors al mercat espanyol. De fet, el mateix comunicat d'Almirall reconeix que després de la compra d'Aqua no hi haurà cap àrea terapèutica ni cap zona geogràfica que suposi més del 30% de les vendes previstes per al 2014.   

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF