L'Agència Tributària de les Illes Balears atendrà només amb cita prèvia

El 2019 es deixaran d'enviar els rebuts dels impostos locals, que es tramitaran mitjançant el carter virtual

L'Agència Tributària de les Illes Balears deixarà d'atendre a partir de l'11 de juliol les persones que no hagin reservat a través del sistema de cita prèvia. Segons ha explicat la directora general de l'entitat, Maria Antònia  Truyols, aquest sistema ja s'utilitza en altres administracions com la sanitària i l'Agència Tributària estatal i l'únic que se cerca és una atenció més organitzada.

Aquesta reorganització també implica l'eliminació dels impresos per fer les autoliquidacions dels impostos autonòmics, com el de compra de vehicles, l'impost de transmissió patrimonial i l'impost de successions. Així, la tramitació es farà en línia i en molts de casos els funcionaris hauran d 'ajudar els contribuents a fer les liquidacions.

Els contribuents podran concertar les seves cites a través d'internet (www.atib.es) o al telèfon 971 678 404.

Una altra novetat és que enguany serà el darrer en el qual l'agència enviarà als ciutadans el rebut dels impostos locals, com el de circulació i el de l'IBI, ja que a partir de 2019 només s'utilitzarà el sistema de carter virtual. Per accedir a aquest servei telemàtic, el contribuent rebrà una notificació amb un codi que  li permetrà anar a una pàgina web on podrà fer el pagament a través de diversos mètodes.


Campanya Renda Àgil

La campanya Renda Àgil del Govern balear de 2017 ha tingut com a resultat la presentació de 8.999 declaracions, un 26,2% més que l'any passat, i ha atès 9.386 persones, un 28,4% més, segons les dades presentades el dilluns per la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera. La campanya d'enguany s'ha fet entre els dies 14 de maig i 2 de juliol.

Els municipis on s'ha emprat més aquest servei són Calvià i Ciutadella, amb 1.359 i 1.255 declaracions, respectivament. En el cas de Formentera ha ascendit a 693, en el cas de Santanyí 693 i 686 a Felanitx. La consellera ha destacat el fet que alguns dels llocs més allunyats de Palma són els que han registrat més activitat, amb la qual cosa es combat l'exclusió que pot afectar a ciutadans de localitats més aïllades.

En total, gràcies a aquesta nova campanya s'han presentat 8.999 declaracions, de les quals 7.686 s'han realitzat per internet, un 85,4%.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF