2017: L'ANY QUE CAIGUEREN LES MÀSCARES: DESEMBRE

La gota que va fer vessar el tassó

Biel Barceló va veure com dimitia la seva directora general de Turisme, Pilar Carbonell, investigada dins el marc d’investigació del cas Cursach

Quan va anunciar la seva dimissió, el fins a aquell moment vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, va explicar que deixava el càrrec per una “acumulació” de pressions i crítiques sobre la seva gestió i la seva persona que podien acabar perjudicant el Govern, i perquè, després de diversos entrebancs, “tot suma”. El seu viatge a Punta Cana no era la primera crisi a la qual va haver de fer front enguany, sinó que va ser la gota que va fer vessar el tassó.

Abans del viatge al Carib que li va costar la Vicepresidència del Govern, Biel Barceló va veure com dimitia la seva directora general de Turisme, Pilar Carbonell, investigada dins el marc d’investigació del cas Cursach per haver presumptament beneficiat els interessos del grup empresarial a l’hora d’agilitar la concessió de llicències d’obres per a les seves discoteques i locals. Va ser substituïda a la Conselleria per Toni Sansó, qui ja formava part de l’equip.

I, no gaire abans d’això, va acceptar la renúncia del gerent de l’Agència de Turisme de les Balears, Pere Muñoz, per les adjudicacions de contractes menors a l’empresa de qui va ser cap de campanya de MÉS per Mallorca, Jaume Garau. Aquesta crisi va provocar també la dimissió de la consellera de Cultura del moment, Ruth Mateu, i del seu equip. Mateu va ser substituïda per Fanny Tur i el càrrec de Pere Muñoz el va ocupar Jaume Alzamora.

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF