Publicitat
Publicitat

Les principals mesures del codi ètic

Els consellers no podran rebre regals i aquests passaran a integrar un inventari públic de la institució

Es crea una comissió de transparència, presidida per un conseller executiu i integrada per un representant de cada grup. Farà el seguiment del compliment del codi ètic i farà un informe semestral en el ple

Publicació de la despesa

El codi ètic obliga el Consell a publicar a la pàgina web la relació trimestral de les despeses de publicitat, protocol i representació dels membres de la corporació i alts càrrecs, i l'ús dels cotxes oficials. També es publicaran els regals rebuts, que passen a formar part de la casa, i tots els viatges i despeses abonats per la institució. De manera trimestral es publicaran les subvencions i anualment els contractes superiors a 3.000 euros.

Control al govern

Es crea una comissió de transparència, presidida per un conseller executiu i integrada per un representant de cada grup. Farà el seguiment del compliment del codi ètic i farà un informe semestral en el ple. Quan un conseller o alt càrrec incompleixi el codi se'l farà comparèixer i se li donarà un mes perquè compleixi. Si no ho fa, la comissió proposarà a la presidència que el destitueixi (si no és electe) o demanarà al ple que el faci complir.

Més participació

El Consell crearà una "bústia de la ciutadania" a la seva web per atendre queixes i suggeriments dels ciutadans i farà pública la carta amb tots els serveis que ofereix. S'impulsarà l'accés electrònic dels ciutadans a l'administració destinant-hi més recursos i es permetrà que les associacions inscrites al Registre de participació ciutadana puguin intervenir en tots els punts del ple. Els assistents podran fer preguntes en acabar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF