Vicent Torres anuncia legislatura de “canvi”

El socialista ha estat investit president d’Eivissa amb els vots de PSOE i Podem-Guanyem

El socialista Vicent Torres va ser investit president del Consell d’Eivissa, amb la majoria absoluta del ple de la institució, composta pels set vots que sumen els consellers de PSOE i Podem-Guanyem, contra els sis del Partit Popular, que votaren en contra de la investidura.

Davant d’una sala de plens estibada d’autoritats, entre alcaldes, diputats, consellers i regidors de tots els colors polítics, a més de representants religiosos i de les forces de seguretat, i davant la presència de la nova presidenta del Govern, Francina Armengol, Vicent Torres va anunciar que aquesta serà la legislatura del “canvi i de la nova manera de fer política” a Eivissa.

En un extens discurs de mitja hora, va desgranar bona part de les “línies mestres” del seu programa de govern 2015-2019, consensuat amb el seu soci de govern Podem-Guanyem i format per 270 propostes concretes. Torres es va comprometre a encapçalar el “requeriment” de les urnes perquè hi hagi “un canvi profund del model d’illa”.

“La política ha d’estar al servei del poble, i no el poble al servei de determinats polítics, com per desgràcia hem patit de manera molt virulenta en aquesta comunitat i en aquest país. El Consell d’Eivissa, com a institució d’autogovern de l’illa, ha de donar exemple i posar-se al servei de les persones, no només de paraula, sinó demostrant-ho dia a dia”, ha assegurat el nou president de l’illa.

L’acte de constitució d’aquesta novena legislatura va començar passades les 20 h amb la promesa dels càrrecs electes, tant de l’equip de govern com de l’oposició. Va destacar la vicepresidenta Viviana de Sans, que va prometre el càrrec per “defensar i fer complir la Constitució com a norma fonamental de l’Estat fins que es convoqui un procés constituent i puguem garantir que defensa els drets i les necessitats de les persones per sobre dels interessos de les grans corporacions financeres”.

En el seu discurs, Torres es va comprometre que el seu govern serà com l’edifici del Consell, “dur com una roca i transparent com el vidre”, i va anunciar que sotmetrà qüestions clau com el territori a una consulta ciutadana i que el resultat serà “vinculant” per al nou govern.

“No hi haurà cap imposició de model territorial en contra d’una majoria. Democràticament, a través d’una consulta, serà una majoria ciutadana la que decidirà el model territorial de la nostra illa”, assenyalà Torres.

També anuncià que gestionarà una renda bàsica universal, perquè no es pot permetre que una illa que “genera riquesa” i projecta una “imatge d’opulència sigui incapaç d’atendre les necessitats bàsiques de moltes famílies”. Així mateix, prometé donar solució a problemes com l’accés a l’habitatge, que “és un dret fonamental” i que pels seus “usos especulatius s’ha convertit en un article de luxe a l’abast de molt poques mans”.

Aprofitant la presència de la nova presidenta del Govern balear, Francina Armengol, Torres també li va demanar ajuda per instaurar d’una vegada la radioteràpia a Can Misses i per “abordar els problemes endèmics de la gestió l’aigua”. “Cap ciutadà sense aigua bona a ca seva. Cap abocament més d’aigües brutes a la mar”, hi va insistir Torres durant la seva intervenció.

La recuperació de la memòria històrica, l’obertura de l’estació d’autobusos del CETIS i l’impuls de “plans d’ordenació, remodelació i gestió de les zones turístiques” per tal de donar solució a problemes “estructurals” del model turístic també formaren part del seu discurs, igual que la promesa que “amb aquest govern no valdrà tot”.

“La ciutadania d’Eivissa, però també els nostres turistes, han de poder dormir, sense sorolls; han de poder circular pel carrer i anar a les platges sense sentir inseguretat, sense pensar que es troben en un illa sense control, on tot s’hi val”, va assegurar Torres.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF