Selectivitat
Dossier 12/06/2013

La UIB confia que la nova revàlida no s'apliqui fins al 2016

3.735 alumnes s'enfronten a les proves de Selectivitat des d'ahir

Ander Zurimendi
2 min

PalmaLa UIB s'omplí ahir de joves en la primera jornada de les proves de Selectivitat, que estableixen la nota amb la qual els estudiants podran demanar plaça universitària per al curs 2013-2014.

Un total de 3.735 estudiants estaven cridats a presentar-se a la Selectivitat, que segons la futura LOMQE, també coneguda com a llei Wert, podria tenir els dies comptats. I és que el Ministeri d'Educació prepara un model en el qual els instituts realitzarien una primera revàlida (idea ja plantejada per la ministra d'Educació Pilar del Castillo, durant el mandat de José María Aznar). El model es combinaria amb una 'selectivitat' pròpia que cada universitat prepararia.

Ara bé, el rectorat desmentí ahir que el nou model impulsat pel PP es pugui aplicar a la Selectivitat de l'any que ve, ni tan sols a finals del curs 2014-2015. O sigui que, segons els càlculs de la UIB, el nou sistema revàlida-selectivitat quedaria ajornat fins al 2016. Els representants del rectorat que participen a Madrid en les negociacions de la llei asseguren que fa "cert temps" que no tenen cap reunió i que "no hi ha res tancat en absolut". A més a més, plantegen dubtes, com quin serà el paper que jugaran les universitats en la confecció dels continguts de les proves.

Per tant, els 3.775 estudiants que ahir estaven convocats a examinar-se no seran, per ara, els darrers que passaran la Selectivitat segons el model actual. La majoria, 2.145, anà a l'edifici Jovellanos del campus palmesà de la UIB; mentre que 427 feren els exàmens a Inca i 472 a Manacor. Pel que fa a la resta d'illes, a Eivissa els realitzaren 377, 299 a Menorca i només 19 a Formentera.

238 alumnes manco

Enguany, s'ha trencat la tendència a l'alça del nombre d'estudiants registrada en els darrers anys. De fet, ahir s'hi presentaren un total de 238 alumnes manco que el juny de 2012 (quan foren 3.973). Segons el doctor Joan Stela, director del Secretariat tècnic d'accés a la Universitat, "encara és prest per analitzar si és conseqüència d'un possible efecte de la crisi econòmica" o si, senzillament, respon a un canvi demogràfic registrat en el període de naixement de la fornada que ahir s'examinava.

stats