Publicitat
Publicitat

El PP critica Castro per la filtració sobre La infanta

El portaveu d'Economia del PP al Congrés, Vicente Martínez-Pujalte, criticà ahir el jutge del cas Nóos, José Castro, per la filtració de l'informe erroni de l'Agència Tributària

El portaveu d'Economia del PP al Congrés, Vicente Martínez-Pujalte, criticà ahir el jutge del cas Nóos, José Castro, per la filtració de l'informe erroni de l'Agència Tributària, que atribuïa la venda de tretze propietats per valor d'1,4 milions d'euros l'any 2005 a la infanta Cristina de Borbó. En canvi, no va fer el mateix amb Hisenda.

"El jutge aquest que demana explicacions a tothom hauria d'explicar com es filtren els sumaris secrets al seu jutjat", afirmà Pujalte amb referència a Castro. Ho va dir als passadissos del Congrés, segons recollí l'agència Efe, i afegí que li agradaria que el magistrat explicàs "per què un document que ha de ser tan secret arriba tan aviat als mitjans de comunicació i com els sumaris secrets al seu jutjat es filtren i ell no demana explicacions a ningú". Amb tot, cal tenir en compte que el secret de sumari del cas Nóos es va aixecar fa mesos i que aquest informe no era secret. A més del jutge, el fiscal i els acusadors, el varen rebre totes les parts personades en el procés.

En canvi, el polític popular va dir que creu que l'Agència Tributària "no té res a amagar" i que les explicacions del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ni l'han convençut ni l'han deixat de convèncer. Segons Pujalte, el ministre ha fet el que havia de fer: obrir una investigació interna i explicar-se després.

Els tècnics d'Hisenda

Sobre la mateixa qüestió, el secretari general del sindicat de tècnics d'Hisenda (Gestha), José María Mollinedo, demanà ahir a l'Agència Tributària que expliqui per què la casa de Pedrables que posseïa la infanta Cristina no apareix en l'informe que va rebre el jutge Castro, que instrueix la causa per la qual s'imputà Iñaki Urdangarin, segons recollí Europa Press d'una entrevista a la Cadena Cope.